DOBRODOŠLI V EVROPI

dokumentarni, 18 minut, 2016, Slovenija

Režija: Antonia Kilian, Jakob Weidner

Produkcija: Tramal Films

Sodni stolp, sreda, 7.9.2016, ob 21. uri.

Prost vstop, vabljeni.

O FILMU


Dobrodošli v Evropi je nekako poljuben naslov filma, saj je realnost begunskih kampov na mejah trdnjave Evrope prav tako nevarna kot groza in smrt vojne, pred katero bežijo številni.

REŽIJA

Aantonia copyntonia Kilian


Antonia Kilian (pisateljica in režiserka) se je rodila v mestu Kassel, v Nemčiji. Na berlinski univerzi umetnosti je študirala vizualne komunikacije, umetnost in medijske študije. Delala je kot izposejevalka video opreme, asistentka fotografije v fotografskem studiju ter pri produkciji igranih filmov. Trenutno je režiserka in kamermanka dokumentarnih, eksperimentalnih in igranih filmov. Na filmski univerzi Babelsberg Konrad Wolf v Postdamu, v Nemčiji študira kinematografijo.

jacob copyJakob Weidner


Jakob Weidner (1984) je končal srednjo šolo v Berlinu, nadaljeval s študijem režije v Venezueli na fakulteti za medije in avdiovizualno produkcijo, ki ga je leta 2010 tudi končal. Trenutno zaključuje študij kinematografije na filmski univerzi Babelsberg Konrad Wolf v Postdamu, v Nemčiji. Delal je v Nikaragvi, Mehiki in Gvatemali z različnimi organizacijami na področju mednarodnih človekovih pravic.

Kot član organizacije Interbrigadas je leta 2010 sodeloval pri ustanovitvi šole avdiovizualne produkcije v mestu El Alto v Boliviji, kjer je poučeval uporabo kamere. V tem času je režiral in posnel 2 radijski oddaji, ki sta bili predvajani na več nemških radijskih postajah.

Vsi filmi pri katerih je sodeloval medtem, ko je bival v Venezueli, so bili predvajani tako na nemški nacionalni televiziji kot drugih televizijskih kanalih. Trenutno sodeluje pri razvijanju dokumenternega filma z naslovom No woman No revolution (Brez žensk ni revolucije), razvoj scenarija je sofinanciran s strani Slovenskega filmskega centra.

Filmografija avtorjev


  • To, česar burja ni odnesla; borbe treh generacij (What wasn’t taken away by the wind; the fight of three generations), 2014, Jakob Weidner, koprodukcija RTV SLO (režiser, kamera)
  • Boj za (Fight for), Siniša Gačić, 2014 (kamera)
  • Yorkširska torba (Yorkshire bag), Zemira Alajbegović, 2010 (sodelovanje pri pisanju scenarija, režiji, kameri in montaži)
  • Elam-medicina popular, Eric Splinter, 2010, (pomočnik kamere)
  • Cronica de una violencia, Lorenzo Espinoza, 2010, (kamera)
  • Loe-La ley de ducacion, Jakob Weidner, 2010 (režija, kamera)
  • Satelite Simon Bolivar, Alejandro Jurado, 2009 (asistent režije) – film je bil nominiran za najboljši novinarski dokumentarec leta 2010 v Venezueli

USTVARJALCI

Režija: Antonia Kilian,Jakob Weidner
Scenarij: Marjetka Krese
Kamera:Antonia Kilian,Jakob Weidner
Montaža: Rastko Pečar
Direktor fotografije: Antonia Kilian, Jakob Weidner
Zvok: Arne Zupančič
Producent: Anja Vrdlovec;
Produkcija: Tramal Films

ENG


“Welcome to Europe”, so the ambivalent title of the project, however the reality between the camps and the borders of the fortress Europe along the dangerous flight ways is another one. The camera shifts among the people, who risk to flee from horror and dead.