Srečno Monte Carlo

dokumentarni film, 80 min, 2017, Slovenija
Martin Srebotnjak
Režija: Martin Srebotnjak
Spletna stran
Sodni stolp, petek, 31.8.2018, ob 16.00 uri

Sinopsis

Akademija za igralsko umetnost se je leta 1949 preselila v nacionalizirano stavbo Serafinskega kolegija. V prvem nadstropju, preoblikovanem v predavalnice, je zaživel majcen prostor, namenjen izključno študentom. V njem so študenti vseh generacij stavili na svojo ustvarjalno prihodnost. Vse drugo je legenda.

Ustvarjalci

Režija: Martin Srebotnjak
Scenarij: Martin Srebotnjak
Kamera: Rok K. Nagode
Montaža: Olga Toni
Direktor fotografije: Rok K. Nagode
Oblikovanje zvoka: Samo Jurca, Julij Zornik
V filmu nastopijo: Jožica Avbelj, Ludvik Bagari, Boris Cavazza, Karpo Godina, Miha Hočevar, Janez Hočevar, Jaša Jamnik, Tomi Janežič, Mile Korun, Mojca Kreft, Gojmir Lešnjak, Janja Majzelj, Dušan Mlakar, Vlado Novak, Saša Pavček, Janez Škof, Vilma Štritof, Branko Šturbej, Gašper Tič, Milena Zupančič, Dragan Živadinov in Jonas Žnidaršič.

Režija

Martin Srebotnjak

Martin Srebotnjak (1972) je scenarist, režiser, občasno igralec ter pedagog. Leta 2001 je diplomiral iz filmske in televizijske režije na UL AGRFT, kjer poučuje filmsko režijo. Je pobudnik ustanovitve Društva slovenskih režiserjev. Leta 1994 je zasnoval projekt spletno zbirko podatkov o slovenskem filmu in leta 2004 soustvaril spletni gledališki in filmski katalog eKumba.
Izbrana filmografija:
PEPELCA (1996)
KAJ BI ŠE RAD? (2000)
ODA PREŠERNU (2001)
POSNETEK OD BLIZU (2008)
SREČNO, MONTE CARLO (2017)


English

 

Synopsis

Slovenian national theatre academy moved into a nationalized building of Seraphic Collegium in 1949. On the first floor of the building where all three classrooms were located, a small space for students came to life. There students of all generations bet on their creative future. Everything else is a legend.