SAMO MRAK

dokumentarni, 5 minut, 2016, Slovenija

Režija: Jasmina Lozar

Produkcija: Visoka šola za umetnost Univerza v Novi Gorici

Sodni stolp, četrtek, 8.9.2016, ob 16. uri.

Prost vstop, vabljeni.

O FILMU


Kratka zgodba o življenju glasbenika Samota Mrak. V filmu govori o svojih najstniških letih, ter kako je pobegnil ustrahovanju.

REŽIJA

Jasmina Lozar


Ljubezen do umetnosti, pa naj si bo to glasba, fotografija ali videofilm, živi v njej že od malih nog. Že kot mala punčka je v videoteki, ki so jo imeli starši rada gledala filmske uspešnice, ter iz njih črpala življenjske lekcije. Vedno je imela željo ustvarjati, vedno je raziskovala stvari, ki so v njej prebudile strast. S fotografijo se je začela amatersko ukvarjati okrog leta 2004, ko je v roke prvič vzela očetov fotoaparat. Fotografirala je vse, kar jo je pritegnilo. Kasneje se je začela ukvarjati z glasbo, natančneje s petjem, ter kasneje uspela združiti obe njeni veliki ljubezni v eno. Začela je fotografirati koncerte in festivale. Leta 2012 je začela s študijem fotografije ter videofilma na Visoki šoli za umetnost Univerze v Novi Gorici. Od takrat ne mine teden, da ne bi držala fotoaparata v rokah. Zadnjih nekaj let je aktivno sodelovala z multimedijsko skupino JZA Crew kot fotografinja in snemalka, sedaj pa že dobro leto deluje kot freelancer. Ukvarja se s snemanjem kratkih dokumentarnih filmov, portretno ter koncertno fotografijo ter grafičnim dizajnom.

USTVARJALCIRežija: Jasmina Lozar
producent: Boštjan Potokar
Produkcija: Visoka šola za umetnost Univerza v Novi Gorici

ENG


A short story about the life of Samo Mrak , a musician. He talkes about his life as a kid in school and how he tried to escape the bullying.