Odraščanje

dokumentarni film, 80 min, 2017, Slovenija
Zavod Zuhr
Režija: Siniša Gačić, Dominik Mencej
Sodni stolp, četrtek, 30.8.2018, ob 16.00 uri

Sinopsis

Intimni portret štirimesečnega Tiborja in njegovih mam Daje in Jedrt, ki se vključita v predvolilno kampanjo pred referendumom o popolni izenačitvi zakonske zveze za homoseksualne pare. V predbožičnem času leta 2015 se mami poleg izzivov prvega starševstva soočata še z nasprotniki izenačenja zakonskih pravic za homoseksualne državljane in državljanke.

Ustvarjalci

Režija: Siniša Gačić in Dominik Mencej
Scenarij: Siniša Gačić
Kamera: Dominik Mencej in Siniša Gačić
Montaža: Andrej Nagode
Dramaturgija : Katarina Morana

Režija

Siniša Gačić (1980)

Na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo je zaključil prvo študij filmske in televizijske montaže. Leto je zaključil tudi magistrski študij smeri Televizijska režija. Od leta 1999 sodeluje s Televizijo Slovenija, kjer deluje kot novinar, režiser, scenarist in urednik.

Dominik Mencej (1987)

Na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo je zaključil študij filmske in televizijske montaže. Trenutno je v procesu razvoja svojega prvega igranega celovečernega filma.


English

 

Synopsis

An intimate portrait of a new-born baby boy Tibor and his two mothers, Daja and Jedrt, who fight against the social discrimination of their family. They are the only homosexual parents to take an active part in a campaign for same-sex marriage referendum taking place in Slovenia just before Christmas 2015. The challenge of motherhood is hardened by their political opponents.