O luni, mesecu in njunem odsevu

dokumentarni film, 21 min, 2018, Slovenija, premiera
Univerza v Ljubljani, Akademija za gledališče, radio, film in televizijo
Režija: Ivana Vogrinc Vidali
Spletna stran
Sodni stolp, četrtek, 30.8.2018 ob 18:00 uri 

Sinopsis

O luni, mesecu in njunem odsevu je poskus portreta starih ver slovenskega prostora. Četudi si božanstva ene in druge stare vere ne delijo panteona, se film osredotoča predvsem na skupno bistvo – naravo kot najvišjo entiteto.

Ustvarjalci

Režija: Ivana Vogrinc Vidali
Scenarij: Ivana Vogrinc Vidali
Kamera: Gaja Naja Rojec
Montaža: Kristian Božak Kavčič
Direktor fotografije: Gaja Naja Rojec

Režija

Ivana Vogrinc Vidali

Ivana Vogrinc Vidali, rojena leta 1997 v Mariboru, kjer je obiskovala Osnovno šolo bratov Polančič in kasneje II. gimnazijo Maribor. Vzporedno je obiskovala Konservatorij za glasbo in balet Maribor, sprva je obiskovala ure francoskega roga, kasneje klasičnega petje. Čeprav je film zmeraj predstavljal tisti medij, ki jo je najbolj fasciniral, se je v njem preizkusila komaj avgusta 2014 na delavnicah festivala DokuDoc, kjer je ustvarila svoj prvi (dokumentarni) filmček Romanje za maco. V letu 2016/2017 je postala študentka prvega letnika filmske in televizijske režije na AGRFT-ju. V okviru šolanja je nastal kratki zaključni film prvega letnika Mrtvi kot, leto kasneje pa še eksperimentalni dokumentarni film O luni, mesecu in njunem odsevu.

English

 

Synopsis

On the Moon, Luna, and Their Reflection is an attempt at a portrait of indigenous religions of Slovenia. Although deities of two different indigenous religious systems do not overlap, the film focuses mainly on their common base—nature as the highest entity.