NARA PETROVIČ = ČLOVEK

dokumentarni, 62 minut, 2016, Slovenija

Režiser: Boris Petkovič

Produkcija: DZMP-Luksuz produkcija

Sodni stolp, petek, 9.9.2016, ob 20. uri.

Prost vstop, vabljeni.

O FILMU


Divji človek v divjini, nič posebnega, to je nekaj, kar si zlahka predstavljamo. Ampak kako živeti v divjini kot urbana, civilizirana oseba? Kako najti ravnovesje med harmonijo z naravo in povezavo z družbo kot tako – brez strahu, cinizma, obžalovanja, jeze? Kako ohraniti dostojanstvo v drugačnosti? Kako živeti z manj brez odpovedovanja? Kaj zares potrebujemo in kaj so zgolj slabe navade in kaprice? To je osebna zgodba o človeku, ki si je sam pomagal in uredil svoje življenje tako, da je radikalno zmanjšal svojo odvisnost od nepotrebnih nujnih stvari moderne družbe, ne da bi prenehal s sodelovanjem v le tej. To je zgodba o Nari, o Nari Petroviču – človeku.

REŽIJA

nara_boris_p (08-03-16-10-12-33)Boris Petkovič


rojen 22.4.1971 v Zenici, leta 1996 v Portorožu končal študij na Višji prometni šoli. Leta 2005 je diplomiral filmsko režijo na filmski šoli EICAR v Parizu, kjer je naslednja tri leta tudi poučeval. Leta 2008 se je vrnil v Slovenijo, kjer trenutno živi in ustvarja. Celovečerni filmi: – Utrip ljubezni, 2015 – V letu hip hopa – dokumentarni, 2010 – paris.love 2006

USTVARJALCIRežija: Boris Petkovič
Scenarij: Gordan Golubović, Boris Petkovič
Kamera: Jure Černec, Aymard Thomas, Boris Petkovič, Eva Matarranz
Montaža: Jurij Moškon, Boris Petkovič
Direktor fotografije: Jure Černec
Glasba: Tomaž Grom
Zvok: Mirella Habr
Obdelava zvoka: Julij Zornik, Samo Jurca
Producent: Tom Gomizelj
Produkcija: DZMP-Luksuz produkcija

ENG


A wild man in the wilderness, nothing special, that’s something we can imagine. But how to live in the wilderness as an urban, civilized person? How to find a balance between harmony with nature and being connected with the society as it is — without fear, cynicism, grief, anger? How to maintain dignity inside being different? How to live with less without renunciation? What do we really need and what are merely bad habits and whims? This is a personal story about a man, who helped himself and sorted out his life in such a way that he radically decreased his dependence on unnecessary necessities of the modern society without stopping his engagement in that same society.