foto: Marko Brdar

2012, 10’53”

 

VSEBINA
Dušan Šarotar je literarni estet. Pisec, ki stavi na metaforo, na svet mehkobe in nostalgije, ki žgečka po notranjosti trebušne skorje. Portret je posnet v njegovi rojstni Murski Soboti in se naslanja na spominjanje sebe in preteklosti avtorjeve družine. Šarotarjev spomin je živ in polnokrven in čeprav se včasih zdi pretenciozen, je artikuliran vešče in z zavestjo, da ti spomini vedno, v še tako težkih in tragičnih časih, lahko prinesejo tudi lepoto. Iz tega izhaja njegov izbrušen manierizem. Portret je skica ne enega, temveč več življenj, mnogi se lahko najdejo v kompleksni Šarotarjevi zgodbi.

O AVTORICI
Svetlana Dramlić, rojena 2.10.1982. v Mariboru. Osnovno, nižjo glasbeno in baletno šolo, ter kasneje umetniško gimnazijo obiskovala v Mariboru. Maturirala v Ljubljani na Umetniški gimnaziji – smer balet.(zoisova štipendistka) V času srednješolskega izobraževanja, leto dni obiskovala baletno akademijo v Nurnbergu – Nemčija. Plesno znanje in izkušnje je nabirala z udeležbo različnih mednarodnih plesnih seminarjev, (leta 1996 izbrana kot štipendistka Uneska) z mednarodnimi tekmovanji in gostovanji na slovenskih, kakor tudi mednarodnih odrih. Zaradi prometne nesreče in poškodb prenehala s profesionalnim baletom in nekaj let poučevala sodobne plese in postavila več plesnih koreografij. Leta 2002 vpisala Fakulteto za Elektrotehniko računalništvo in informatiko, smer: Medijska komunikacija. V času študija opravljala študentsko delo na Inštitutu za nove medije in tehnologijo in si tako pridobila znanje iz osnov televizijske produkcije. Leta 2004 se preseli v Ljubljano kjer pridobiva praktično znanje audio-vizualnega medija z delom v različnih produkcijskih hišah in televizijah.
S filmsko montažo se prvič sreča pri projektu Instalacija ljubezni, kot assistent montaže. Kasneje montira več kratkih filmov in leta 2009 zmontira svoj prvi celvečerni film Skriti spomin, Angela Vode. Do sedaj zmontirala več kratkih, celovečernih igranih in dokumentarnih filmov. Prav tako se uveljavlja kot režiserka; za seboj ima več kratkih mednarodno nagrajenih projektov. Svoje znanje nadgrajuje na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani.

 

KOLOFON / FILMSKI USTVARJALCI
Scenarist: Jurij Hudolin
Režija: Svetlana Dramlić
Direktor fotografije: Marko Brdar
Skladatelj: Sebastjan Duh
Montaža: Svetlana Dramlić
Oblikovalka maske: Tea Gabrovec
Oblikovalec zvoka: Sebastjan Duh
Izvršna produkcija: Arkadena
Producentka: Katja Getov
Direktor: Jani Kovič
Produkcija: RTV Slovenija
Producentka: Tina Šemrov
Vodja projekta: Neli Vozelj
Promocija: Jelka Stankovič