Hiške / 55 min / 2014

 

Preko pripovedi domačinov skušata režiserja prikazati življenje v neki majhni vasici na Štajerskem, kakor sta ga videla poleti 2014.

 

AVTORJI


DARKO SINKO (1979) je diplomiral na Akademiji za gledališče, režijo, film in televizijo. Je scenarist in režiser, samozaposlen v kulturi. Med leti 2009 in 2014 je v koprodukciji RTV Slovenija podpisal štiri srednjemetražne dokumentarne filme, leta 2015 pa je posnel kratki igrani film Sošolki.

MATJAŽ IVANIŠIN (1981), leta 2007 diplomiral na Akademiji za gledališče, režijo, film in televizijo. Za svoje filme je prejel več nagrad doma in v tujini. Njegov srednjemetražni eksperimentalno-dokumentarni film Karpopotnik je bil v letu 2014 prikazan, med drugim, na mednarodnem filmskem festivalu v Rotterdamu in na Tribeca Film Festival v New Yorku.

 

KOLOFON


 

Scenarij in režija: Darko Sinko in Matjaž Ivanišin, Direktor fotografije: Matjaž Ivanišin, Snemalec tona: Darko Sinko, Montažer: Gorazd Kernel
Kolorist: Teo Rižnar, Oblikovalec in mešalec zvoka: Matjaž Moraus Zdešar, Pripovedovalec: Darko Sinko, Glasba: Doroteja Dolšak, Producenta: Darko Sinko in Marina Gumzi, Produkcija: Nosorogi za RTV Slovenija 2014