DUH OPERE

dokumentarni, 61 minut, 2016, Slovenija

Režija: Blaž Švent

Produkcija: Vertigo

Sodni stolp, sobota, 10.9.2016, ob 19. uri.

Prost vstop, vabljeni.

O FILMU


Leta 2006, ko se še zdi, da je Slovenija zgodba o uspehu, zaposleni v SNG Opera balet Ljubljana delajo v nemogočih razmerah. Težko čakajo obljubljeno obnovo in dozidavo operne hiše. Film intimno beleži njihove osebne zgodbe ter predanost umetnosti v nepričakovanih šestih letih prenove, v obdobju, ko se sesuvajo nacionalno gospodarstvo, prosperiteta in sanje o lepši prihodnosti.

REŽIJA

blaž šventBlaž Švent


Rojen leta 1977 v Postojni. Študiral Filmsko in TV režijo na AGRFT v Ljubljani. V času študija in po njem režiral igrane in dokumentarne filme, televizijske oddaje ter sodeloval pri produkciji filmov kot asistent režije, direktor fotografije/snemalec in montažer. Zrežiral tudi več kot 300 TV oglasov za različne agencije in kliente doma in v tujini.

USTVARJALCI

Režija: Blaž Švent
Ideja in koncept: Tina Šrot
Scenaristi: Tina Šrot, Barbara B. Stegeman, Blaž Švent
Asistentki režije: Tina Šrot, Barbara B. Stegeman
Kamera: Blaž Švent
Montaža: Olga Toni
Zvok: Boštjan Kačičnik
Kolorist: Teo Rižnar
Producent: Samo Radmilovič, Danijel Hočevar
Produkcija: Vertigo, Kino Svečina, Bea Storitve

ENG


It’s 2006 and Slovenia still looks like a success story. Employes in National Theatre in Ljubljana are working in a horible circumstances. They are waiting for the renovation of opera house. This documentary shows their personal stories and dedications to art while in six years of renovation Slovenia’s economy, prosperity and dreams are crumling away.