CALDAS DA RAINHA, HARDCORE NOVA GENERACIJA

dokumentarni, 29 minut, 2015, Slovenija

Režija: Jaka Čurlič

Produkcija: Visoka šola za umetnost Univerza v Novi Gorici

Sodni stolp, petek, 9.9.2016, ob 15. uri.

Prost vstop, vabljeni.

O FILMU


Dokumentarni film o hardcore glasbeni sceni v mestecu Caldas Da Rainha na Portugalskem, ki je majhna a zelo strastna in divja. Osredotoča se predvsem na novo generacijo poslušalcev in njihove prve stike s hardcore subkulturo, ter načinom mišljenja. Dotakne pa se tudi ženskega pogleda, ki je v tej glasbeni sceni velikokrat postavljen v ozadje. Film za privržence hardcore glasbe, kot tudi za vse, ki o omenjenem načinu življenja ne vejo nič in bi radi dobili intimen vpogled v velikokrat napačno interpretirano subkulturo.

REŽIJA

Caldas Da Rainha Hardcore The New Generation_JakaCurlicJaka Čurlič


Rojen junija 1990 v svojih delih povezuje video in fotografijo z alternativno glasbo, ter alternativnim načinom življenja. Poudarek daje video in foto reportažam glasbenih dogodkov/festivalov, koncertnim posnetkom, glasbenim videospotom, ter dokumentarcem. Trenutno dokončuje študij na Visoki šoli za umetnost na Univerzi v Novi Gorici, opravil pa je tudi Erasmus izmenjavo na Portugalskem na šoli Escola Superior de Artes e Design. Izven študija sodeluje z različnimi glasbenimi festivali, založbami, skupinami in klubi. Od leta 2008 pa vodi tudi svoj multimedijski webzine „JZA Crew“, ki je dosegljiv na www.jzacrew.com in kjer se nahajajo vsa njegova dela.

USTVARJALCIRežija: Jaka Čurlič
Scenarij: Jaka Čurlič
Kamera: Jaka Čurlič
Montaža: Jaka Čurlič
Direktor fotografije: Jaka Čurlič, Irena Vrtovec
Producent: Boštjan Potokar
Produkcija: Visoka šola za umetnost Univerza v Novi Gorici

ENG


One small city, one small crowd, one big heart! The documentary showcases the small but passionate and dedicated new generation of hardcore kids in the town Caldas Da Rainha located in Portugal. With interviews from the very youngest fans of the age 16 to the more experienced ones of the age 28 it creates a interesting perspective on hardcore music and lifestyle. It also gives the word to the female part of the scene which is really active in Caldas Da Rainha and shows their point of view on this often under looked subject in alternative music. Documentary is for both fans of hardcore music and those who don’t know anything about it and want to have an insight on this different and often misunderstood lifestyle.