BOMŽI CESTNI OTROCI V MAKAJEVKI / BOMZI, STREET CHILDREN IN MAKEEVKA

dokumentarni film, 49 minut, 2012, Slovenija

Režija: Andrej Naterer

Splet: http://www.bomzhi.si/en/

Sodni stolp, sobota, 10.9.2016, ob 11. uri.

Prost vstop, vabljeni.

O FILMU


Film je posnet po knjižni predlogi znanstvene monografije z istim naslovom in ima format antropološkega dokumentarnega filma. Govori o življenju cestnih otrok v mestu Makejevka na jugovzhodu Ukrajine. Film ima štiri poglavja od katerih se vsako ukvarja s posebnim aspektom življenja na cesti.

REŽIJA

bahutka1Andrej Naterer


Andrej Naterer je zaposlen kot docent na Oddelku za sociologijo, Filozofske fakultete, Univerze v Mariboru. Primarno znanstveno raziskovalno polje, s katerim se ukvarja, je vezano na mlade, še posebej v povezavi z rizičnimi življenjskimi stili in socialno marginalizacijo.

Med študijem sociologije in filozofije na Univerzi v Mariboru se je začel ukvarjati s terenskim delom s področja socialne antropologije. Po opravljeni diplomi se je vpisal na doktorski študij antropologije na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, kjer je leta 2010 doktoriral. Od leta 2000 do 2012 je opravljal antropološko terensko delo med cestnimi otroci v Ukrajini, leta 2003 pa je opravil tudi dvomesečno antropološko terensko delo med cestnimi otroci v Indiji.

Je avtor znanstvene monografije Bomži, cestni otroci v Makejevki in urednik zbornika Subkulture.

EKIPA

Režija: Andrej Naterer
Scenarij: Andrej Naterer
Kamera: Andrej Naterer
Montaža: Andrej Naterer, Andraž Fistravec
Glasba: Sur, Dweal

ENG