9 min

 

VSEBINA

Dokumentarni film Babica prikazuje odnos med vnukom in babico, ki skupaj nanovo odkrivata spomine skozi ljubezenska pisma, ki sta si jih nekoč davno izmenjala dedek in babica.

 

O AVTORICI

Bárbara Veiga je bia rojena in živi v Portu (Portugal). Diplomirala Vizualne komunikacije (oblikovanje) na Univerzi Lepih umentosti  (Porto) in magistrirala na oddelku Avdiovizualnih komunikacij – AV produkcija in režija v ESMAE/IPP (Porto). Preikušala se je v različnih umetniških formah, kot je glasba (igranje klavirja), teater, kinematografi, slikarstvo, fotografija, ilustracija.

V letu 2003 je bila posebej omenjena  na Nacionalnem tekmovanju “7th Young Painters Award” (Portugal) , leta 2010 je bila dobitnica nagrade “Grand Prix” za dokumentarni film  “Back To Home | Viagem Até Casa”  na  8. Študentskem mednarodnem filmskem festivalu (MIFEC) ter nagrade”Cineclub Award” na  «Prémio Primeiro Olhar – XI Encontros de Viana».

Filmography
2010 – “Viagem Até Casa” | “Travelling to Home” (dokumentarni)
2008 – “To Me!” (Stop Motion)
2008 – “Ao Compasso de Um Gesto” | “One Beat, One Gesture” (Stop Motion; kolektivni)
2007 – “Um Holocausto por Cabeça” | “An Holocaust Per Head” (animacija)
2007 – “Percurso Visual” | “Visual Journey” (eksperimentalni, kolektivni)
2006 – “Capuchinho Vermelho” | “Little Red Riding Hood” animacija)
2006 – “Corpo Humano” | “Human Body” (eksperimentalni)
2005 – “À Procura da Deriva” | “Looking Drift” (eksperimentalni, super8, kolektivni)
2004 – “Memória” | “Memory” (eksperimentalni)
2004 – “10+1″( animacija)
2003 – “Metro” | “Subway” (dokumentarni)
2003 – “Rádio-Táxi-Futebol” | “Radio-Taxi-Football” (animacija)
2003 – “Anjo És” | “Are You an Angel?” (eksperimentalni)

 

FILMSKA EKIPA

Barbara Veiga, Francesca Bragagnolo