Dokudoc@Pruh #7

Mednarodni festival dokumentarnega filma DOKUDOC (29. 8. – 2. 9. 2018, Sodni stolp, Maribor) letos ze sedmo leto. Na Pruhu preddogodek prvic. Projekcija pod nebom v krasnem ambientu, s pričetkom ob 21.00 uri. Prost vstop, vabljeni! 

Meje (10 min, dokumentarni, 2016) / DOKUDOC IZBRANI 2016

24. oktober 2015, lep jesenski dan, lepa pokrajina. Kolona beguncev in migrantov si v spremstvu vojakov in policistov utira svojo pot od schengenske meje med Slovenijo in Hrvaško proti sprejemnemu centru v Brežicah. Na koncu se pokrajina ne zdi tako zelo lepa, kot je bila prej.
Režiser: Damjan Kozole
Produkcija: Vertigo

Irena, lahko noč (71 min, dokumentarni, 2017) / DOKUDOC IZBRANI 2017

Irena, lahko noč je ljubezenska zgodba, ki govori o nenavadni ljubezni med Ireno in Avguštinom Mavčcem iz Turnišča v Prekmurju. V devetdesetih sta kmalu po poroki doživela težko prometno nesrečo kjer je Irena utrpela hude možganske poškodbe, in se ni več prebudila. Zdravniki so jo hoteli prepustiti usodi počasne smrti, Avguštin pa jo je vzel iz bolnice in zanjo nesebični skrbi. Prvih 18 let je bil popolnoma sam, zdaj pa mu pomagajo 3 osebne asistentke. Pri svojih 40-h se je po dolgoletni borbi z zdravstvenim sistemom, odločil da bo študiral pravo. Pred Avguštinom je zdaj zaključni pravosodni izpit in iskanje službe s katero bi lahko opravljal delo odvetnika za človekove pravice in dostojno skrbel za Ireno.
Režiser: Miha Možina
Produkcija: Astral

Iz Maribora bo 27. 8. na Pruh organiziran brezplačen avtobus. Prosim rezervirajte si brezplačen sedež na sanja.fi@gmail.com, odhod izpred Sodnega stolpa ob 20. uri. Vabljeni!